Kwinella Nursery School De Kwinella Nursery School is in 1995 opgericht op initiatief van Fabakary, inwoner van het dorp Kwinella. In het dorp gaan kinderen pas vanaf een jaar of 7 naar de lagere school. Op de lagere school is de voertaal Engels, terwijl de kinderen thuis alleen maar Mandinka spreken. Dit levert een dubbele achterstand op. Om de kinderen eerder naar school te laten gaan en ze alvast aan het Engels te laten wennen en hiermee hun (taal)achterstand te verkleinen, heeft Fabakary het schooltje opgezet.  

Voor financiering van schoolspullen en betaling van leraren, vroeg hij ouders een bijdrage van 5 dalasi (toen ongeveer €0,20) per maand. Zelfs dit was voor veel ouders al niet op te brengen. Het schooltje ontvangt geen financiële steun van de overheid en zonder ouderbijdrage is het lastig voldoende inkomsten te genereren om het schooltje te kunnen laten voortbestaan.

In 2006 was de staat waarin het schooltje verkeerde al slecht (scheuren in de muren en een lekkend dak), maar waren we niet in de positie om te helpen (de stichting bestond ook nog niet). Misschien is het nu wel mogelijk fondsen te werven om de Nursery School te helpen aan een nieuw onderkomen en materialen.

In februari 2016 hebben wij de Kwinella Nursery School kunnen helpen, dankzij de opbrengsten van een sponsorloop van de Cleophasschool te Utrecht. Met het geld is de school voorzien van een nieuw dak, zijn de muren geschilderd. Ook is de omheining rondom het schoolplein geschilderd en is een hek geplaatst zodat het schoolplein afgesloten kan worden (vooral om te voorkomen dat loslopende dieren het schoolplein op komen).Kwinella Nursery School