Dit project is met een microkrediet gefinancierd en loopt.

Maryama woont met haar man in Brikama in de compound van haar broer. Haar man is werkzaam in de bouw en heeft een onregelmatig inkomen. Twee van haar zusjes wonen bij haar om naar school te kunnen gaan.

Als Maryama geen aanvullende inkomsten heeft, kunnen haar zusjes niet bij haar blijven en dus ook niet meer naar school. Zij kan als ze een koelkast/diepvries heeft ijsblokjes en gekoeld water verkopen. Zij had een koelkast, maar deze is stuk gegaan door de regelmatige stroomuitval (en de boost die volgt als de stroom weer terugkomt: daar kunnen apparaten niet goed tegen).

Een koelkast/diepvries kost in Gambia ongeveer €200,-. Een stabilisator, die de onregelmatigheden in de stroomtoevoer opvangt, kost ongeveer €50,-. Dus voor €250,- kan Maryama haar eigen inkomen genereren en daarmee haar familie onderhouden, waardoor haar zusjes naar school kunnen blijven gaan.

Maryama blijkt een goede zakenvrouw en verkoopt naast gewoon ijs, inmiddels ook ijsjes en baobap (zure vrucht +suiker): lekker fris.