Malick heeft nooit de kans gehad om naar school te gaan. Hij komt uit het binnenland van Gambia en werkt al jaren als taxichauffeur aan de kust.

Eind 2006 hebben de medewerkers en het bestuur van FNV Zelfstandige Bondgenoten hun ‘kerstpakket’ beschikbaar gesteld: met een donatie van €2.200,- is een busje gekocht voor Malick en verscheept naar Gambia. Om het busje in te kunnen voeren en ‘gebruiksklaar’ te maken, was (aanvullend) €1.000,- nodig: in Gambia zijn er bankjes in gemaakt en is het busje groen gespoten (dit is verplicht voor alle toeristentaxi’s).

Tien jaar lang heeft Malick op deze manier in zijn onderhoud en dat van zijn familie voorzien. Dankzij zijn goede zorg en onderhoud heeft het busje al die tijd kunnen rijden als toeristentaxi. Malick had het bedrag dat besteed is aan aankoop en verscheping al in 2010 terugverdiend.

In 2011 heeft Malick, na overleg met ons, dit gespaarde geld gebruikt om een eigen huisje te bouwen. Hij huurde een tweekamer-huisje, waar hij met zijn vrouw en vier kinderen woonde. Hij kon daar niet langer blijven wonen en het was heel moeilijk betaalbare woonruimte te vinden. Nu heeft hij zijn eigen driekamer-huisje, waarvoor hij geen huur hoeft te betalen, en ruimte voor een paar eigen fruitbomen en wat kippen.

Al vanaf 2013 werd het busje erg slecht en werd het steeds moeilijker om deze aan het rijden te houden. Vandaar dat wij op zoek zijn gegaan naar mogelijkheden voor financiering voor een nieuw busje, want door alle bijkomende kosten was het voor Malick niet mogelijk voldoende sparen om zelf een nieuw busje aan te schaffen.

Voor een bedrag van ongeveer €5.000,- zouden wij voor Malick een nieuw busje kunnen aanschaffen. In dit bedrag zit de aanschaf (€2.500,-), verscheping (€1.500,-) en invoer in Gambia (€1.000,-) inbegrepen.

Eind 2017 hebben wij een nieuwe bus kunnen aanschaffen voor Malick. Een (tweedehands) Mercedes Sprinter, omdat hiervoor gemakkelijk reserve onderdelen te vinden zijn in Gambia. Malick is erg blij met zijn nieuwe bus en gaat er vanuit dat hij hiermee veel toeristen zal kunnen rondrijden.