Dit project is met een microkrediet gefinancierd en loopt.

Demba had een goede baan in Gambia: hij werkte bij een internationaal geldwisselkantoor in een leidinggevende functie. Met de economische  crisis en het teruglopende betalingsverkeer (door Gambianen in het buitenland naar hun familie in Gambia) bleek Demba te duur voor de organisatie: hij werd ontslagen.

Zijn vier kinderen gingen naar een goede (en dus dure) school, waarvoor hij nu het schoolgeld niet of nauwelijks meer kan betalen. Hij heeft een eigen compound, waarop hij zelf een huis heeft gebouwd. De lening hiervoor moet echter nog worden afbetaald. Zij hebben ook een broer en een zus van zijn vrouw in huis, waarvoor zij levensonderhoud en schoolgeld betalen. Ook de moeder van Demba is afhankelijk van hem voor geld voor eten en kleding.

Hij wil graag zo snel mogelijk weer aan het werk, maar het is niet gemakkelijk om een andere baan te vinden. Er is te weinig werk en hij heeft niet de juiste contacten om er ’tussen’ te komen. Om toch in zijn eigen inkomen en dat van zijn familie te kunnen voorzien, wilde hij graag in zijn compound een naaiatelier(tje) opzetten.

Afgelopen periode is in zijn omgeving een aantal naaiateliers gestart, waardoor de kans op goede en continue inkomsten een stuk kleiner geworden is. Om deze reden gaf Demba aan liever een winkeltje voor de verkoop van levensmiddelen te willen starten. Hiermee verwacht hij continu inkomsten te kunnen hebben voor het onderhoud van zijn familie en voor geleidelijke terugbetaling van het verleende microkrediet.

Met een bedrag van ongeveer €1.000,- kan Demba voor zichzelf beginnen. Van dit bedrag kan hij een ruimte in orde maken, die als winkel kan dienst doen (voor ongeveer €750,-) en een eerste voorraad van levensmiddelen (voor ongeveer €250,-) aanschaffen om te starten.