Kebba heeft na zijn opleiding ‘Lassen’ bij GTTI (in 2009) niet stil gezeten!

We hebben een aantal jaar geen contact met hem gehad, omdat hij via een internationaal bedrijf werkzaam was in het binnenland van Gambia.

Lasser, timmerman, loodgieter

In februari 2019 spraken we Kebba eindelijk weer eens uitgebreid: Na het project in het binnenland, had hij nog een tijd aan de kust, in de haven van Banjul, gewerkt. Naast gecertificeerd lasser, is Kebba inmiddels ook opgeleid en geoefend timmerman en loodgieter. Hij is een harde werker, die veel waardering krijgt voor zijn werk. Wel was hij gefrustreerd over de geringe betaling, die hij ontving voor zijn werkzaamheden, terwijl minder gekwalificeerde krachten soms meer betaald kregen.

Eigen werkplaats

Hierom wil Kebba het liefste voor zichzelf beginnen… De huisbaas heeft hem al aangegeven dat hij (kosteloos) een ruimte kan gebruiken in de compound waar hij woont. Bijkomend voordeel is dat hij dan ook zijn broer Jerry kan betrekken bij een klus, op het moment dat deze zonder werk zit, en zij zo beiden aan het werk zijn en meer inkomsten kunnen verwerven. Het enige dat hij nog nodig heeft, om te kunnen starten, is gereedschap. Hiervoor heeft hij ons om hulp gevraagd.

Inmiddels hebben wij Kebba met een bedrag van € 600,- geholpen om zijn werkplaats in te richten. Hij heeft gereedschap aangeschaft en is meteen aan de slag gegaan.